Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 18 август 2014, 11:10, во Свет
Share |
Print page

Кока-Кола со удел во Монстер

Кока-Кола со удел во Монстер

Компанијата Кока-Кола ќе плати 2,15 милијарди долари за удел од 16,7% во производителот на енергетски пијалоци Монстер.

Двете компании го усогласија своето портфолио на производи, при што Кока-Кола ќе го префрли на Монстер управувањето со енергетските пијалоци, вклучувајќи ги Фул троти, Бурн и Пауер плеј, додека Монстер на Кока-Кола ќе го препушти своето не енергетско портфолио. По објавувањето на веста, акциите на Монстер скокнаа 36%.

Инаку пред шест месеци Кока-Кола најави купување на компанијата Грин мунтин кофи.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија