Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 25 јули 2014, 09:50, во Свет
Share |
Print page

Кипарската централната банка со докапитализација од милијарда евра

Кипарската централната банка со докапитализација од милијарда евра

Централната банка на Република Кипар со докапитализација од една милијарда евра планира да го зголеми акционерскиот капитал, согласно одлуката на управниот совет на банката, објавува агенцијата АНА-МПА.

Се предвидува, тој процес на обезбедување на поголем капитал на финансиксите пазари да започне во средината на јули и да заврши на крајот на месецот, додека втората фаза би требало да заврши на 8 август оваа година.

Централната банка донесе одлука за докапитализација со цел да се забрза процесот на нејзиното преструктуирање.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија