Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 25 јули 2014, 09:30, во Свет
Share |
Print page

Џез клуб за прв пат котира на берза

Џез клуб за прв пат котира на берза

Blue Note Milan, кој потекнува од легендарниот џез клуб во Greenwich Village, е првиот џез клуб кој котира на берза, придружувајќи им се на малите италијански фирми кои бараат финансиска помош од приватни инвеститори, додека длабоката италијанска финансиска криза го кочи банкарското кредитирање, пишува Financial Times.

Клубот собра околу 1,4 милиони евра со котација од 40% од своите акции.

Паоко Колучи, претседател на клубот, е адвокат спрецилијализиран за спојување и аквизиција, кој го отвори клубот во Милано 2003 година. Тој вели дека ова е важен момент за 10-годишното страсно и напорно работење.

„За прв пат во Италија, бизнисот кој ја спојува забавата, културата и јавниот настап, се вложи себеси на приватен пазар за да ги собере средствата за остварување на идните планови“, додаде Колучи.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија