Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 24 јули 2014, 12:34, во Свет
Share |
Print page

Мексико со тужба против производителите кои поттикнуваат дебелина!

Мексико со тужба против производителите кои поттикнуваат дебелина!

Мексиканската Влада ќе ги тужи Кока-Кола, Пепси и Нестле поради тоа што рекламираат производи кои поттикнуваат дебелина.

Ќе се тужат компании на прехранбената индустрија поради рекламирање на производи кои поттикнуваат дебелина. Владата на Мексико сака парично да се казни Кока-Кола, ПепсиКо, Хершиз, Нестле и локалната компанија Унилевер, поради непочитување на новиот правилник за рекламирање на прехранбени произвоиди кои поттикнуваат дебелина меѓу младите.

Федералната комисија за заштита од ризик по здравјето Кофеприз, означи шест рекламни спотови поради непочитување на правилникот за рекламирање на производи со барање за нивно итно повлекување и со најава дека подготвува санкции против тие компании.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија