Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 21 јули 2014, 15:49, во Свет
Share |
Print page

Турција планира царинска унија со Русија, Белорусија и Казахстан

Турција планира царинска унија со Русија, Белорусија и Казахстан

Министерот за економија на Турција, Нихат Зајбекчи, изнесе план за создавање на слободна трговска зона меѓу Турција и Царинската унија на Русија, Белорусија и Казахстан, изјави рускиот министер за економски развој, Алексеј Уљукаев.

Зејкбечи ја изнел иницијативата за можна економска соработка на повисоко ниво за време на состанокот на министри за трговија на државите членки на Г-20 во Австралија.

„Се договоривме да формираме работна група, која во септември подетално ќе ја разгледува можноста на таков облик на трговска соработка“, изјави Уљукаев.

После Европската Унија, Русија сега е втор најголем трговски партнер на Турција.


КОМЕНТАРИ

Коментирај
  • Sledenje na interesot
    Објавено на 21.07.2014, од Borce gvg

    Interesna unija, narednata ce bide prosiruvanje so Kina. Turcite, Rusite... ne kukaat , ne se borat da bidat sateliti po sekoja cena , si go sledat realniot " interes "РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија