Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 15 јули 2014, 16:02, во Свет
Share |
Print page

Жан Клод Јункер е новиот претседател на Европската комисија

Жан Клод Јункер е новиот претседател на Европската комисија

Поранешниот премиер на Луксембург, Жан Клод Јункер е избран за претседател на Европската комисија, откако го доби потребното мнозинство во Европскиот парламент.

Од вкупно 751 европартеници, во денешното тајно гласање зедоа учество 729 европратеници. За Жан Клод Јункер гласаа 422 европртеници, 250 беа против, а 47 гласачки ливчиња биле неважечки или воздржани.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија