Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 15 јули 2014, 14:09, во Свет
Share |
Print page

Секој вработен на Мајкоросфт му носи 785.500 долари годишно

Секој вработен на Мајкоросфт му носи 785.500 долари годишно

Во ИТ гигантот Мајкрософт секој квартал носи голема количина заработени пари,  по некои проценки сумата изнесува неколку милијарди долари.

Американските вложувачи ја следат и да ја оценуваат успешноста на компанијата, по тоа колку пари прави по вработен. За фискалната 2013 година од јуни 2012 до јуни 2013 година, секој вработен во Мајкоросфт во благајната донел 220.800 долари нето приходи, односно 785.500 долари вкупно приходи, пишува Neowin.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија