Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 03 декември 2013, 14:26, во Свет
Share |
Print page

Дојче Телеком ќе отпушти 6.000 вработени

Дојче Телеком ќе отпушти 6.000 вработениГерманскиот телекомуникациски гигант „Дојче телеком“ планира да врачи 4.000 до 6.000 откази во рамки на радикалната реформа на своите ИТ филијали „Т-системи“. Повикувајќи се на извори во компанијата, деловниот весник „Ханделсблат“ наведува дека директорот на „Т-системи“, Томотеус Хетгес ќе го презентира планот за откази пред надзорниот одбор на „Дојче телеком“ на 12 декември.

КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија