Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 29 март 2013, 12:39, во Свет
Share |
Print page

Волстрит: S&P 500 највисок во историјата, економските резултати лоши

Волстрит: S&P 500 највисок во историјата, економските резултати лоши

На Волстрит, откако две недели вредноста на индексот S&P 500 се движеше околу рекордната вредност вчера конечно го достигна најголемо ниво во историјата, како и Dow Jones, што во голема мера е благодарение на купувањето фондови за разубавување на портфолиото на крајот од тримесечјето, но макроекономските податоци не се воодушевувачки.

Dow Jones зајакна за 52 бодови или 0,36%, на 14.578 бодови, додека индексот S&P 500 порасна 0,41%, на 1.569 бодови, а индексот Nasdaq 0,34%, на 3.267 бодови.

Според конечната, трета проценка, во последното тримесечје лани американската економија порасна 0,4% на годишно ниво, повеќе во однос на претходната проценка од 0,1%, но помалку од очекуваните 0,5%.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија