Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 21 јули 2014, 11:40, во Регион
Share |
Print page

Душан Вујовиќ нов министер за финансии на Србија?

Душан Вујовиќ нов министер за финансии на Србија?

Душан Вујовиќ, актуелниот министер за економија, ќе го преземе Министерството за финансии на Србија, откако Лазар Крстиќ си поднесе оставка.

„Душан Вујовиќ ќе биде нов министер за финансии, а за економија дополнително ќе се одлучи.“ посочи српскиот премиер Александар Вучиќ.

Името на новиот министер го објави српскиот Вучиќ, кој освен тоа, најави и дека ќе има промена на директорите на јавните претпријатија.

„За нас е најважна реформата на јавните претпријатија и таму каде доцневме во првите сто денови ќе одработиме, ќе има смени на директори на многу фирми и тоа пред 4 август.“ посочи Вучиќ, додавајќи оти директорите ќе бидат избрани на конкурс.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000