Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 15 јули 2014, 09:39, во Регион
Share |
Print page

Над милијарда евра странски инвестиции во Романија

Над милијарда евра странски инвестиции во Романија

Директните странски инвестиции во Романија надминаа една милијарда евра во првите пет месеци од оваа година.

Во Романија директните странски инвестиции достигнале 1,091 милијарда евра во првите пет месеци, што е повеќе за 13,9% во однос на истиот период минатата година, пишува во соопштението на Националната банка на Романија.

Во мај се привлечени најмногу директни странски инвестиции, односно 306 милиони евра. Во април инвестициите изнесувале 215 милиони, во март 290 милиони, во февруари 36 милиони, а во јануари 244 милиони.

Директните странски инвестиции во земјата лани се зголемиле за 26,7% во однос на претходната година, достигнувајќи 2,71 милијарда евра, највисоката вредност во изминатите четири години.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000