Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 14 јули 2014, 12:17, во Регион
Share |
Print page

Можна приватизација на „Хрватска пошта“

Можна приватизација на „Хрватска пошта“

„Хрватска пошта“ може да биде следната државна фирма во која ќе влезе приватен капитал.

Откако беше стопирана приватизацијата на низа големи компании, а Владата на Хрватска се најде на удар на критики од Брисел поради непостоење на јасен приватизациски план, се разгледува можноста за докапитализација на Хрватска пошта идната година. Стратешкиот партнер би имал една четвртина сопственост на акциите, а самата компанија би добила пари потребни за понатамошен развој.

Постои можност да се почне со докапитализација на Хрватска Пошта, при што на стратешкиот партнер ќе му се препуштат до 25% акции, но сеуште нема никаква одлука за тоа. Поради јавното значење, Поштата во еден дел мора да остане во рацете на државата.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000