Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 11 јули 2014, 09:09, во Регион
Share |
Print page

Земјоделството во Албанија доби 7,3 милиони евра помош

Земјоделството во Албанија доби 7,3 милиони евра помош

Светска банка ќе субвенционира проекти за земјоделство во Албанија, во износ од 7,3 милиони евра.

Одобрени се субвенции во износ од 7,3 милиони евра за реализација на проекти, поврзани со земјоделството и зачувувањето на животната средина во Албанија.

Средствата на Светската банка ќе ги користат земјоделци, задруги во 2.980 села во цела Албанија.

Целта на финансирањето е да се помогне зеленото производство, рационалното управување на земјата и зголемувањето на земјоделските доходи.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000