Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 10 јули 2014, 15:55, во Регион
Share |
Print page

ММФ преупредува за „лошите кредити“ во Грција

ММФ преупредува за „лошите кредити“ во Грција

Меѓународниот монетарен фонд предупредува за „лошите кредити“ во Грција, објавија денеска грчките медиуми.

На средбата организирана од весникот „Економист“ во Атина, претставникот на ММФ, Ричи Гојал изјави дека „ако се средат лошите кредити во Грција нема да има никакви проблеми“.

Тој им препорачал на банките да направат се што е можно за да бидат во состојба да го поддржат растот на грчката економија.

Грчките медиуми наведуваат дека „лошите кредити“ во Грција изнесуваат 77 милијарди евра.

Гојал посочи дека грчките банки немаат никаков проблем и располагаат со доволно капитал, но треба да го решат проблемот со „лошите кредити“.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000