Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 12 јуни 2014, 11:16, во Регион
Share |
Print page

Кеш кредитите ги задолжија Србите до гуша!

Кеш кредитите ги задолжија Србите до гуша!

Во првите пет месеци од годинава, кредитната задолженост на Србите се зголемила за над 11 милијарди динари (95 милиони евра) односно изнесува 627,41 милијарди динари (5,6 милијарди евра), информираат од Здружението на банки на Србија (УБС).

Долгот на граѓаните за станбени кредити до мај се зголемил за околу 2,5 милијарди динари (22 милиони евра), а најголем пораст бележи кредитната задолженост за кеш кредитите, односно околу седум милијарди динари (60 милиони евра).


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000