Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 06 ноември 2013, 09:48, во Регион
Share |
Print page

ИНА продолжува со слабите резултати

ИНА продолжува со слабите резултатиНајголемата хрватска нафтена компанија ИНА продолжи со слабите резултати. ИНА во првите девет месеци во 2013 година забележа пад на приходот од продажбата за 8,1 отсто во однос на истиот период лани. Причината за тоа пред се се пониските цени на нафтата, потоа намалените просечни маржи, како и падот на продажбата на природен гас. Бруто профитот забележа пад од 20,6 отсто, со пад на маржата на 10,9 отсто.

КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000