Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 22 декември 2011, 12:13, во Регион
Share |
Print page

Акциите на Меркатор паднаа за 8,98%

Информацијата за одлагање на продажбата на словенечкиот трговски гигант „Меркатор“ на хрватскиот конкурент „Агрокор“, резултираше со пад на вредноста на неговите акции за 8,98 % на 152 евра.

Падот на акциите на „Меркатор“ придонесе и за намалување на вредноста на индексот на Љубљанската берза СБИ за 2,34 % на 583,04 индексни поени.

Поврзани вести

КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000