Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 17 април 2014, 15:55, во Прилози/Едиции
Share |
Print page СПЕЦИЈАЛНА ЕДИЦИЈА

ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ - 16 мај 2014 година

ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ - 16 мај 2014 година

КАПИТАЛ МЕДИА ГРОУП во соработка со домашни аналитичари и експерти ја подготвува шестата годишна едиција ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ за 2013.

Годинава како и секоја година претходно ги анализираме најдобрите извозно ориентирани компании и индустрии во Македонија.

Во време кога светската економија забавува најголем предизвик за компаниите е да ги задржат постојните и да најдат нови извозни пазари.

Во едицијата ТОП 100 ИЗВОЗНИЦИ ќе бидат вклучени повеќе рангирања според различни показатели:

 100 најголеми извозни компании;
 100 најизвезувани производи; 
 20 најголеми извозни пазари;
 10 најголеми нето извозни индустрии и компании;
 10 најбрзорастечки извозни пазари;

Во рамки на Едицијата ќе читате и повеќе анализи, интервјуа и профили на компании:

 Странските инвестиции и извозот;
 Извозот на храна - најголем џокер за Македонија;
 Кои се 100-те најизвезувани производи?
 Металургијата пред колапс. Каде е спасот?
 Кои се најголемите нето извозни индустрии?
 Извозот на вино од друг агол;
 Каде најдобро се продаваат македонскиот зеленчук и овошје?
 Извозните стратегии на најголемите извозници во регионот.

 


ПОВЕЌЕ ИНФОРМАЦИИ ВО ВРСКА СО ПРИЛОГОТ И ЗА 
КОМЕРЦИЈАЛНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ ВО ИСТИОТ МОЖЕТЕ ДА ДОБИЕТЕ НА 
НА Е-МАИЛ: 
boban.gjorgjievski@kapital.mk 
ИЛИ НА ТЕЛЕФОНСКИОТ БРОЈ 02 3298 110
ЛИЦА ЗА КОНТАКТ: Бобан Ѓорѓиевски


 

 


 


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


Капитал изданија