Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 03 ноември 2014, 13:34, во Македонија
Share |
Print page

Рекордна продажба на 46 елитни станови во октомври во АДОРА Инженеринг

Рекордна продажба на 46 елитни станови во октомври во АДОРА Инженеринг

Со продадени 46 елитни еко домови во октомври, што е над два пати повеќе од продажбата во октомври минатата година, Адора Инженеринг забележа  најголема, рекордна месечна продажба на станови од постоењето на компанијата.

„Рекордната продажба на Адора Инженеринг на 1,5 стан дневно во октомври, се должи на реномето на компанија што нуди еко станови со докажана стабилност,  висок квалитет и енергетска ефикасност, верификувано со првиот „енергетски пасош А-класа“ во Македонија, за што постојано и аргументирано ги информираме  купувачите и јавноста. Придонес имаат и поволните услови за станбеното кредитирање, со прифатливи каматни стапки и само 15 % учество, а дел од становите се продадени и со субвенции од државата со проектот „Купи куќа, купи стан“, за што огромен интерес имаше на саемот во Скопје. Рекордната продажба на станови што е резултат на посветената работа на сите вработени е сатисфакција и мотив, но и обврска компанијата и натаму успешно да се развива, следејќи и применувајќи ги современите европски стандарди за  квалитетно домување во Македонија.“- порача проф. д-р Ванчо Чифлиганец, генерален директор на Адора Инженеринг.

Адора Инженеринг, лидер во високоградбата во Македонија, заклучно со октомври годинава има продадено 270 енергетски ефикасни станови во Скопје и Охрид, што е значаен пораст во однос на минатата година. За успешното работење, овој градежен бренд има добиено 11 национални и 3 меѓународни признанија, меѓу кои е и Интернационалната европска награда за квалитет, доделена неодамна во Париз, Франција, од Клубот на водечките бизнис и трговски лидери во светот.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ