Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 07 октомври 2014, 10:23, во Македонија
Share |
Print page

10.000 фирми до крајот на годината треба да ги сменат фискалните каси

10.000 фирми до крајот на годината треба да ги сменат фискалните каси

Скоро 10 илјади е бројот на компании кои треба да ги заменат или да купат фискални каси со GPRS, согласно новите уредби на Управата за јавни приходи. За останати 40 илјади компании рокот за ова е до крајот на јануари наредната година.

На пазарот има три компании кои се овластени производители на каси со GPRS – „Давид компјутери“, „Акцент компјутери“ и „Дуна компјутери“, кои за своите клиенти, прават бесплатна дефискализација (одјава) на старите апарати. За новите клиенти бесплатна дефискализација вршат Давид компјутери и Дуна компјутери.

Цените на понудените фискални производи на пазарот се различни и движат од 11.900 до 16.900 денари без ДДВ, а фискални принтери за цени од 11.900 до 26.700 денари без ДДВ.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ