Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 18 август 2014, 13:07, во Македонија
Share |
Print page

Алкалоид инвестира во Словенија

Алкалоид инвестира во Словенија

„Алкалоид“ регистрира ново друштво во Словенија. Инвестицијата вреди околу 600.000 евра.

Македонскиот производител на лекови регистрира ново друштво во Словенија, под името „АЛКA-ЛАБ“, со седиште во Љубљана. Станува збор за воведување сопствена хемиска лабораторија за тестирање на производи на територијата на Европската Унија, со цел пуштање во промет серија лекови.

Оваа инвестиција вреди околу 600.000 евра, а главни цели за овај потфат се зајакнување на позициите на пазарите на ЕУ како и постигнување што поголемо пазарно учество.
Новоформираното друштво е во 100% сопственост на „Алкалоид АД“ Скопје.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ