Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 18 август 2014, 12:27, во Македонија
Share |
Print page

Од денеска граѓаните ќе можат да бараат отпис на долгови

Од денеска граѓаните ќе можат да бараат отпис на долгови

Во центрите за социјална работа, од денеска, граѓаните ќе можат да поднесат барања за отпис на долгови. Социјално загрозените граѓани, како и сите оние кои се нашле под социјален ризик имаат рок од 30 дена за да побараат да им се отпишат долговите за струја, парно, кредитни картички, прекорачувања на трансакциски сметки и потрошувачки кредити, радиодифузна такса,  настанати до 31 декември 2013 година.

Вакво право на отпис на долгови имаат три ранливи категории на граѓани, и тоа корисниците на социјлна помош, невработените кои активно бараат работа подолго од 12 месеци и лицата кои се изложени на социјален ризик во последните 5 години.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ