Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 25 јули 2014, 11:20, во Македонија
Share |
Print page

Поповски: ЕУ и НАТО да се ангажираат во спорот за името со Грција

Поповски: ЕУ и НАТО да се ангажираат во спорот за името со Грција

„Потребна е конкретна ангажираност на земјите членки на ЕУ и НАТО за да се дојде до решение на спорот за името со Грција, како и поголема политичка мотивираност кај Атина“, оцени министерот за надворешни работи, Никола Попоски на обраќањето на Петтата годишна конференција на иселеничките организации.

Поповски, оваа порака ја упатува токму пред посетата на медијаторот во спорот Метју Нимиц, кој во понеделник доаѓа во Скопје па потоа заминува за Атина.

„Најави за нови предлози како можни решенија од страна на Нимиц се уште нема во моментов. Во секој случај ќе го почекаме, ќе го ислушаме и врз основа на тоа што ќе го чуеме ќе донесеме заклучоци“, рече Попоски.  

Грчките медиуми пренесуваат дека најверојатно медијаторот Метју Нимиц нема да донесе никаков нов предлог во преговорите при неговата посета на Скопје и Атина.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ