Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 08 октомври 2012, 12:00, во Македонија
Share |
Print page

ЛИДЕРСТВО - МОЌНИ ПОТЕЗИ ИЛИ КАКО НАЈГОЛЕМИТЕ РАКОВОДИТЕЛИ ВО СВЕТОТ ГО ДОСТИГНАА ВРВОТ ВО СВОЈАТА ИГРА

ЛИДЕРСТВО - МОЌНИ ПОТЕЗИ ИЛИ КАКО НАЈГОЛЕМИТЕ РАКОВОДИТЕЛИ ВО СВЕТОТ ГО ДОСТИГНАА ВРВОТ ВО СВОЈАТА ИГРА

Почитувани читатели, Капитал.мк почна со нов  фељтон:

“Лидерство – моќни потези  или Како најголемите раководители во светот го достигнаа врвот во својата игра“

Во соработка со издавачката куќа Икона, Капитал ќе ви ја претстави  книгата “Лидерство – моќни потези“ (Leadership – power plays), издадена во 2006 година од американска издавачка куќа МекГроу- Хил (McGraw-Hill), a авторство на група новинари и соработници на  неделникот  Бизнисвик (Businesweek).

Прочитајте како најуспешните бизнис лидери на планетава менаџираа со најголемите светски компании, преку извадоци од интервјуа и профили што тимот на Бизнисвик ги направил во текот на неколку години.

Џек Велч од Џенерал Електрик, Стивен Балмер од Мајкрософт, Артур Левинсон од Џенентек, се само дел од списокот на директори што ја одбележаа светската корпоративна историја. Со помош на Икона и Капитал Медиа Гроуп влезете и вие во светот на извонредните визионери, управувачи и мотивирачи!

Книгата Лидерство-моќни потези може да ја купите во книжарниците на Икона, во ТЦ Рамстор и  во строгиот центар на Скопје, на ул. Димитрија Чуповски.

[25] ПОГЛАВЈЕ 8 - ЕНДИ СТЕРН: ДАЛИ ОВОЈ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ГО СПАСИ ТРУДОТ? (25-то продолжение)

[24] ПОГЛАВЈЕ 8 - ЕНДИ СТЕРН: ДАЛИ ОВОЈ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ГО СПАСИ ТРУДОТ? (24-то продолжение)

[23] ПОГЛАВЈЕ 7 - ДИК ПАРСОНС: СПАСУВАЊЕ НА AOL TIME WARNER (23-то продолжение) (18 декември 2012 година)

[22] ПОГЛАВЈЕ 7 - ДИК ПАРСОНС: СПАСУВАЊЕ НА AOL TIME WARNER (22-ро продолжение) (11 декември 2012 година)

 [21] ПОГЛАВЈЕ 7 - ДИК ПАРСОНС: СПАСУВАЊЕ НА AOL TIME WARNER (21-во продолжение) (05 декември 2012  година)

[20] ПОГЛАВЈЕ 6 - НОРМАН АДАМИ: СЕГА ВО MILLER Е ВРЕМЕТО НА НОРМАН (20-то продолжение) (29 ноември 2012 година)

[19] ПОГЛАВЈЕ 6 - НОРМАН АДАМИ: СЕГА ВО MILLER Е ВРЕМЕТО НА НОРМАН (19-то продолжение) (27 ноември 2012 година)

[18] ПОГЛАВЈЕ 6 - НОРМАН АДАМИ: СЕГА ВО MILLER Е ВРЕМЕТО НА НОРМАН (18-то продолжение) (26 ноември 2012 година)

[17] ПОГЛАВЈЕ 5: ШЕФОТ НА РЕНО-НИСАН, КАРЛОС ГОСН (17-то продолжение) (20 ноември 2012 година)

[16] ПОГЛАВЈЕ 5: ШЕФОТ НА РЕНО-НИСАН, КАРЛОС ГОСН (16-то продолжение) (16 ноември 2012 година)

[15] ПОГЛАВЈЕ 4 - АЛАН Џ. ЛАФЛИ: P&G РЕВОЛУЦИЈАТА (15-то продолжение) (13 ноември 2012 година)

[14] ПОГЛАВЈЕ 4 - АЛАН Џ. ЛАФЛИ: P&G РЕВОЛУЦИЈАТА (14-то продолжение) (12 ноември 2012 година)

[13] ПОГЛАВЈЕ 4 - АЛАН Џ. ЛАФЛИ: P&G РЕВОЛУЦИЈАТА (тринаесетто продолжение) (7 ноември 2012 година)

[12] ПОГЛАВЈЕ 3 - ЏОРЏ ДЕЈВИД: НЕОПЕАНИОТ ГЛАВЕН ИЗВРШЕН РАКОВОДИТЕЛ НА UTC (дванаесетто продолжение) (5 ноември 2012 година)

[11] ПОГЛАВЈЕ 3 - ЏОРЏ ДЕЈВИД: НЕОПЕАНИОТ ГЛАВЕН ИЗВРШЕН РАКОВОДИТЕЛ НА UTC (единаесетто продолжение) (2 ноември 2012 година)

[10] ПОГЛАВЈЕ 3 - ЏОРЏ ДЕЈВИД: НЕОПЕАНИОТ ГЛАВЕН ИЗВРШЕН РАКОВОДИТЕЛ НА UTC (десетто продолжение) (1 ноември 2012 година)

[09] ПОГЛАВЈЕ 2 - СТИВ БOЛМЕР: ПРЕУРЕДУВАЊЕ НА MICROSOFT (деветто продолжение) (31 октомври 2012 година) 

[08] ПОГЛАВЈЕ 2 - СТИВ БOЛМЕР: ПРЕУРЕДУВАЊЕ НА MICROSOFT (осмо продолжение) (30 октомври 2012 година)

[07] ПОГЛАВЈЕ 2 - СТИВ БOЛМЕР: ПРЕУРЕДУВАЊЕ НА MICROSOFT (седмо продолжение)  (29 октомври 2012 година)

[06] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (Шесто продолжение) (22 октомври 2012 година)

[05] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (Петто продолжение) (19 октомври 2012 година)

[04] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (Четврто продолжение) (18 октомври 2012 година) 

[03] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (Трето продолжение) (17 октомври 2012 година)

[02] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (Второ продолжение) (16 октомври 2012 година

[01] ЏЕК ВЕЛЧ:КАКО ДА СЕ ПРЕДВОДИ GENERAL ELECTRIC (15 октомври 2012 година)


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000


Капитал изданија

РЕКЛАМИ