Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 19 јуни 2014, 13:45, во Европа
Share |
Print page

135.700 странски државјани лани добиле азил од ЕУ

135.700 странски државјани лани добиле азил од ЕУ

ЕУ минатата година одобрила 135.700 барања за азил, покажуваат податоци од извештајот на европската статистичка служба Евростат, кои денеска се објавени од Европската комисија.

Податоците покажуваат дека во 2013 година, најчесто засолниште во ЕУ барале Сиријци (35.830), Авганистанци (16.405) и Сомалијци (9.715).

Најголем број од азилантите биле поддржани од Шведска (26.395) и Германија (26.080).
Во 2012 година азил во земјите од ЕУ побарале 116.200 странски државјани. гт/ац/13:13


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија