Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 30 септември 2013, 11:49, во Европа
Share |
Print page

Туризмот отвара работни места во Европа

Туризмот отвара работни места во Европа

И покрај економската криза, Европа и понатаму е една од омилените туристички дестинации. Бројот на меѓународни туристички посети во Европа порасна за 5% во првата половина од оваа година, а најдобри резултати остварија средна и источна Европа (9%), јужна Европа и Медитеранот (6%).

Во текот од првите шест месеци од оваа година, Шпанија и понатаму е најпопуларна дестинација, а следуваат Италија, Франција, Австрија, Германија, Грција и Велика Британија, но и источните земји како Литванија и Словачка исто така бележат раст.

Освен тоа, туристичкиот сектор моментално нуди неколку десеттици илјади слободни работни места, па станува важен фактор со оглед на тоа што моментално 26 милиони Европејци се без работа.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија