Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 18 јули 2013, 10:34, во Европа
Share |
Print page

Британската банка Барклиз казнета поради манипулирање на цените за струја во САД

Британската банка Барклиз казнета поради манипулирање на цените за струја во САД

Американските власти ја казнија британската банка Берклиз со 453 милиони долари, поради наводно учество во договарање на цените на електричната енергија во западниот дел на САД.

Американската Федерална регулаторна комисија за електрична енергија (ФЕРЦ) ја казни Берклиз со 453 милиони долари, поради обид за манипулирање со цените на струјата во Калифорнија и на други пазари од крајот на 2006 до 2008 година.

ФЕРЦ наведува дека четворица трговци на британската банка манипулирале со индексот на цените во корист на „Берклиз“.


КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија