Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 21 август 2012, 14:16, во Европа
Share |
Print page

ЦМЕ груп отвара берза за финансиски деривати во Лондон

ЦМЕ груп, водечката светска берзанска групација според пазарната капитализација, објави дека има намера да отвори берза за финансиски деривати со седиште во Лондон. Се смета дека со овој потег ЦМЕ настојува да ја зајакне позицијата во однос на главните конкуренти, NYSE Euronext и Deutsche Börse, пишува Волстрит журнал.

Од британискиот финансиски регулатор веќе е побарана лиценца за работа, а берзата на почетокот ќе тргува со девизни термински договори (фјучерси), објави компанијата ЦМЕ.
Се очекува дека берзата ќе почне да функционира на почетокот од следната година.


Поврзани вести

КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија