Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Објавено 23 јули 2012, 13:47, во Европа
Share |
Print page

Еврото падна на најниска вредност во однос на јенот од 2000 година

Kурсот на еврото на Токиската девизна берза денеска падна под 95 јени, што претставува најниска вредноста на европска валута во однос на јапонската од ноември 2000 година.Едно евро денеска во Токио се менува за 94,94 јени, што претставува намалување за 0,5 % во однос на петокот, кога при затворањето на Берзата во Њујорк една европска се менуваше за 95,42 јапонски валути.

Како што наведуваат аналитичарите, причини за ваквиот пад на вредноста на еврото е стравувањето на инвеститорите за финанската состојба во која се наоѓа Шпанија.

Поврзани вести

КОМЕНТАРИ

Коментирај

РЕКЛАМИ


КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

Капитал изданија