Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Објавено 18 јули 2011, 16:15, во Едукација и кариера
Share |
Print page

Студентите ги преполнија студентскте домови

Студентите ги преполнија студентскте домовиВо ученичките и студентските домови годинава се сместени 7.734 ученици и студенти, што е пораст за 2,5 % споредбено со состојбите од претходната 2009/2010 година, покажуваат најновите податоци на Државниот завод за статистика.

Со годишните извештаи се опфатени вкупно 39 домови за учениците од основните училишта, средношколците, домовите за учениците од средните верски училишта и студентските домови. Најверојатно ваквите полни капацитети, годинава се резултат на тоа што домовите за ученици и студентските домови обезбедуваат сместување, исхрана и воспитување на учениците и студентите, за време на нивното школување надвор од местото на нивното постојано живеење.

КОМЕНТАРИ

Коментирај

КАПИТАЛ НЕДЕЛНИК

Капитал 783


РЕКЛАМИ

КАПИТАЛ СПЕЦИЈАЛНИ ИЗДАНИЈА

Капитал 000